Wandtegels

Wandtegels zijn er in diverse soorten en maten. Dit varieert van kleine mozaïek, tot kamerhoge tegels. Over het algemeen zijn wandtegels dunner dan vloertegels. Om onder andere deze reden is het niet mogelijk om wandtegels op de vloer toe te passen. .

Daarnaast kunnen wandtegels gladder zijn, doordat ze geen antislipwaarde hebben. Andersom kan dit wel, zo worden de vloer en wand één met elkaar. Let hierbij wel op het gewicht en de juiste lijm.

Als je een vloertegel op de wand toepast, zal deze op de wand iets donkerder ogen. Dit heeft te maken met lichtval. Waar bij een vloertegel het licht er recht op valt, is er op de wanden vooral strijklicht. Apparici is een merk die hierop heeft ingespeeld. Zij hebben een serie waarbij de tegel op de wand een tint lichter is dan de vloertegel. Hierdoor zijn de liggende en staande tegel vrijwel gelijk.

Wandtegels worden op diverse manieren toegepast, zowel decoratief als functioneel (en een combinatie van beide).

Grote wandtegel

Kiest u voor grote wandtegels? Dan zal de ruimte rustiger ogen, doordat er minder voegen zichtbaar zijn. Vindt u 60 x 60 of 120 x 120 nog te klein? Dan is een kamerhoge tegel misschien wel iets voor u. Hierbij kunt u denken aan een tegel van 320 x 160 cm. Overleg hierbij altijd eerst met de tegelzetter en bekijk of de tegel binnen te brengen is.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze adviseurs voorzien u graag gratis en vrijblijvend van persoonlijk advies. Kom gezellig langs!

Maak een afspraak!
Burret Broere
Adviseur showroom
Bel mij voor een afspraak