Dé checklist voor uw nieuwe keuken

Een keuken is geen alledaagse aankoop, dus is het belangrijk dat u de juiste keuzes maakt. Het onderstaande stappenplan maakt u bewust van de mogelijkheden voor uw nieuwe keuken. Zo gaat u altijd goed voorbereid op pad.


Meet de keukenruimte op

Voordat we voor u een keukenontwerp kunnen maken, is het van belang dat de maatvoering bekend is. Dit kan een bouwtekening zijn, of een schets waarin u de maten zelf heeft genoteerd. In sommige gevallen is het ook handig om afmetingen van aangrenzende ruimtes voor handen te hebben. Bijvoorbeeld als een deel van de kastenwand in een externe/aangrenzende ruimte ingebouwd kan worden.

De belangrijkste maten op een rijtje:

  • Lengte en breedte van de ruimte
  • Plafondhoogte
  • Positie van ramen en deuren + draairichting
  • De borstweringshoogte van ramen
  • Positie radiatoren
  • Eventuele kolommen en/of andere obstakels
  • Waar zitten de huidige aansluitpunten, zoals elektra, water en afvoer? (ongeveer)

Maak een lijstje

U heeft vast al eens nagedacht over wat u mist in uw huidige keuken, of wat u juist graag terug wilt zien in uw nieuwe keuken. Maak hier een lijstje van en neem het mee naar de showroom. Onderstaande punten helpen u om uw lijstje compleet te maken.

  • De stijl: bijvoorbeeld modern, industrieel, luxe of klassiek
  • Kleur
  • Glans of mat
  • Met grepen of greeploos
  • Dikte van het werkblad
  • Heeft u bovenkasten nodig?
  • Opstelling (bijvoorbeeld een eiland, hoge kastenwand, L- of U-keuken)
  • Met of zonder bar-element

Apparatuur

  • Koken op inductie of gas?
  • Afzuiging boven of ín de kookplaat?
  • Afzuiging naar buiten of recirculatie?

  • Magnetron
  • Bakoven
  • Stoomoven
  • Combi-oven (bakoven met magnetron)
  • Combi-stoomoven (bakoven met stoomfunctie)
  • Wilt u een standaard (45 cm) of een hoog model (60 cm) oven?
  • Wilt u de oven kunnen aansluiten op WiFi en bedienen met een app?

  • Hoe hoog is uw huidige koelkast en is deze ruimte voldoende?
  • Inbouw of vrijstaand?
  • Wilt u een vriezer in uw keuken?
  • Hoeveel vriesgedeelte denk u nodig te hebben? Is een vriesvak voldoende of moeten dit meerdere laden zijn?

  • Hoe breed moet de spoelbak worden (breed, smal, enkel of dubbel)?
  • Wilt u een zeepdispenser in het werkblad?
  • Een normale kraan of kokend waterkraan?
  • Een vaste kraan of een kraan met een uittrekbare uitloop?

  • Een normaal model en of een hoog model?
  • Een bestekmandje of besteklade?
  • Wilt u een tijdsindicator op de vloer?

  • Koffiemachine
  • Warmhoudlade
  • Wijnklimaatkast
  • Bruisend (gekoeld) water

Werkbladen

  • Composiet
  • Graniet
  • Kunststof
  • Keramiek
  • RVS

  • Dun – 12 tot 20 cm
  • Dik – more than 20cm
  • Een combinatie van 2 diktes

Neem de tijd

Bij Logus-De Hoop vinden wij het belangrijk dat u de tijd heeft om een goede beslissing te nemen. Daarom laten wij u niet direct beslissen. In het eerste gesprek bespreken we uw wensen en maken we een ontwerp. In een later gesprek nemen wij alles nogmaals rustig door aan de hand van de offerte en een 3D tekening.

Uiteraard is bovengenoemde checklist uitsluitend een hulpmiddel om u bewust te maken van de mogelijkheden. Als u een afspraak maakt met één van onze adviseurs, dan worden de mogelijkheden uitgebreid besproken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze adviseurs voorzien u graag gratis en vrijblijvend van persoonlijk advies. Kom gezellig langs!

Maak een afspraak!
Burret Broere
Adviseur showroom
Bel mij voor een afspraak